8. oktober 2021

Danmark i Horsens. Nationalmelodien. Den rød-hvide kulisse. God stemning. Dansk sejr. 

Tommy Poulsen og Jørn Simmenæs fra Sport i Horsens på BEST OF Horsens var på plads. De kunne fra tætteste hold opleve landskampen mellem Danmark og Østrig i en næsten fyldt Forum Horsens. 

Horsens Kommune kunne endnu engang præsentere dansk tophåndbold og en landskamp i Horsens. Denne gang det danske kvindelandshold, der åbnede EM-kvalifikationen mod Østrig. Der var lagt op til en håndboldfest og det blev det. 

Kulissen og stemningen var helt i top. Forum Horsens´ ovale udformning og med plads til 3.000 tilskuere, er som født til en landskamp som i aftes. De fleste tilskuere og fans i rødt og hvidt, der sammen med en super god musikalsk setliste, var den rette kombination til at føle sig godt hjemme og ikke mindst begejstret over, at vi kan dette i Horsens. 

Tilgængeligheden til og fra Forum Horsens virkede til at virke perfekt. Både sent ankomst og hurtig afgang fra Forum Horsens var muligt. En vigtig faktor i fremtiden, når de store danske forbund skal placere landskampe og store sportsbegivenheder. 

Danmark indledte kampen nervøst og med mange tekniske fejl. Den første danske scoring kom først på den anden side af det 5. spilleminut, da Anne Mette Hansen sled sig igennem og scorede til stor jubel i Forum. 

Østrig viste muskler, specielt i forsvaret, hvor de var godt indstillet på de danske angrebsformationer. De fulgte med hele vejen i 1. halvleg, lidt en overraskelse for de fleste. Man sad hele tiden med fornemmelsen, at Danmark ville trække fra, men de hårdt kæmpende østriger ville det anderledes. De kunne gå til pausen med kun 11-12 mod de danske storfavoritter.  

I anden halvleg viste Danmark at være for stærk for Østrig, der med en medlevende tysk træner var med til at skabe en god og spændende håndboldkamp. Danmark førte flere gange med 5-6 mål, men pludselig med kun 4 minutter tilbage første Danmark kun med to. Spændingen og nervøsiteten bredte sig på tribunerne, men så skruede Danmark op og sejrede sikkert 27-22, bl.a. med en scoring i det absolutte sidste sekund. 

Tak til Tommy Poulsen for godt selskab. Tak til Horsens Kommune og DHF for at gøre det muligt for os alle at overvære så stor en EM-grund her i Horsens. Tak til tilskuerne for at skabe en fantastisk kulisse og stemning. Sammen at synge "Der er et yndigt land" i Horsens er smukt. 

Tommy Poulsen og Jørn Simmenæs vil på mandag i Sport i Horsens se tilbage til kampen. 

Find Sport i Horsens på Spotify - klik her.  

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubble