4. oktober 2018

DEN GENOPFUNDNE BRO!

Så lykkedes det endeligt for mig, at besøge og opleve kommunens nye helt store turistattraktion Den Genopfundne Bro nær Vestbirk. 

Det er jo lidt vildt, at broen er genopfunden. Med den højde den har, er det svært at forstå, den ikke altid har været synlig. Det var en skøn oplevelse, trods det lidt triste og mørke vejr, denne tirsdag morgen kl. 8. Besøget skyldtes en invitation fra Jonas Andersen og AC Horsens, der er ved at optage en film om byens og kommunens fodboldhold, her fik jeg "rollen" på Den Genopfundne Bro". Det er her jeg tænkte, om Bo Henriksen har planer om at genopfinde mig som fodboldspiller, sikkert ikke! 

Den Genopfundne Bro ligger bare så naturskønt og smukt ved Vestbirk og vejen dertil i sig selv var en oplevelse. De små veje, det bakkede landskab og alt det grønne, var det hele værd og en øjenåbner på, hvor mange smukke "uopdagede" steder, der findes i kommunen. Broen har i 85 år været gemt inde i en dæmning, inden den i 2014 blev gravet fri og restaureret til den flotte forfatning, som den fremstår i nu.

Min morfar Edgar Nielsen kørte ruten fra Odder over Horsens og til Bryrup. Turen forbi Vestbirk blev kaldt "Danmarks smukkeste jernbane". Den rute har han med sikkerhed nydt til fulde, husker mest han talte om Odder-grisen, som toget dengang blev kaldt. 

Når jeg her i BEST OF bloggen vælger at skrive om Den Genopfundre Bro, så er det fordi, den for mig er symbolet på de mange steder, som vi som borgere i Horsens Kommue ikke kender, eller få i hvert fald gør. Der findes i landets kommuner, så mange skønne steder, som fortjener et besøg. Det er en af mange hensigter med BEST OF portalerne i Danmark, at få borgerne til at åbne øjnene for de mange smukke steder i vores kommuner. 

Jeg husker tydeligt min gode ven fra cykelholdet til Paris Henrik Kragh-Madsen og hans kone Lissi, ofte fortalte om skønne små 1- eller 2-dages ture til små perler i den danske natur. Det beundrede jeg dem for, det lød altid så hyggeligt, nærværende og beroligende at høre om deres ture, ofte krydret med lidt god mad og drikke. 

Samme oplevelse har Tove og jeg haft på en dagstur til Hopballe Mølle, et fantastisk fredfyldt og smukt sted, hvor der er plads til at mærke sig selv og livet. Det skal vi huske i den travle hverdag. Er du bymenneske, bor eller driver virksomhed i bymidten, så er en "tur på landet" en god og vitamingivende oplevelse. 

Vi har her på BEST OF Horsens en kategori der hedder NATUR. Her vil vi gerne præsentere en række skønne naturoplevelser i kommunen. Har du kendskab til små perler, som vi ikke kender, skriv gerne til os og send meget gerne billeder. Så optager vi det gerne i NATUR kategorien.

Tak fordi du læste med. Jeg vil ønske dig en naturlig weekend!

Jørn Simmenæs / BEST OF Horsens  

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubblemedia