20. maj 2020

RealMæglerne oplever en uventet stigning af boligsalget i maj.

I en meget svær tid med COVID-19 kan RealMæglerne i Danmark mærke et stigende boligsalg i Danmark, hvilket glæder Henning Reinholdt fra RealMæglerne i Horsens. 

Henning Reinholdt, medindehaver af RealMæglerne i Horsens er positiv over boligsalget trods COVID-19.
- De flotte landstendenser for RealMæglerne mærker vi også tydeligt i Horsens. Maj har været rigtig godt og det vil med sikkerhed fortsætte i juni, specielt er søgningen mod fritidshuse være stor, fortæller Henning Reinholdt. 

Generel stor fremgang
Halvvejs igennem maj kan RealMæglerne med 105 butikker i hele Danmark konstatere, at der er godt gang i boligsalget. Faktisk er salget pt. 18 pct.over sidste års niveau i maj og hele 30 pct. over niveauet i maj 2018.

– Det vil sige, at vi ligger ret lunt i svinget til at levere et helt uventet rekordresultat – markedet og situationen omkring nedlukningen af Danmark i betragtning, siger Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne.

Som RealMæglerne tidligere har skrevet, er det især salget af fritidsboliger samt villaer og rækkehuse, der har sat fut i markedet, men lejlighederne er også, efter en mere afdæmpet start på året, ved at være fint med igen.

Rift om fritidshuse
– Det skyldes jo bl.a., at der er blevet rift om fritidshusene, der ser ud til at blive danskernes foretrukne ferieform de kommende år. Men det skyldes også, at lånemulighederne stadig er attraktive med historisk lave renter. Der kunne også være en tendens til, at jobbet ikke længere er så afgørende for beliggenheden af boligen. De udfordringer, vi har mødt i forlængelse af Covid-19, har vist os, at arbejde sagtens kan være andet end at køre hen til en arbejdsplads og sætte sig på en kontorstol eller i et mødelokale, siger Preben Merrild Angelo.

En anden årsag kan være, at udbuddet af boliger lige nu er lavt, hvilket har betydet, at der er blevet rift om de eksisterende boliger på markedet, hvilket igen får priser og efterspørgsel til at stige.

– Hvis du overvejer at sælge boligen, er det altså nu, du skal gøre noget ved det. Tidspunktet bliver næsten ikke bedre, slutter Preben Merrild Angelo.

Besøg RealMæglerne i Horsens på BEST OF Horsens.

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubblemedia