17. april 2021

Stinne er landet i herlighedernes by.

I forbindelse med Horsens Folkeblads dækning af generalforsamlingen i BusinessHorsens og af Jørn Simmenæs´ opfordring til at skabe et nyt
slogan for Horsens, postede Stinne Bay denne skønne kommentar. 

- Herlighedernes by. Er tilflytter i oktober 2019 og stadig overvældet over al den venlighed og herlighed, byen byder på. Er aldrig blevet mødt af sødere mennesker og så gode muligheder for os borgere, som her i byen. Det gælder både butikker, hos kommunen og diverse arrangementer.

Kommentaren blev BEST OF Horsens anledning til at ”mødes” med Stinne Bay og tale med hendes og Torbens valg af Horsens som familiens nye bopæl. Jeg fangede Stinne på Mols Linien med lyden af reklamesangen Kombardo i baggrunden, meget passende til den modtagelse, som Stinne og Torben følte og oplevede, da de valgte Horsens, som deres nye by og kommune.

Overalt i Danmark
Stinne og Torben boede i Skanderborg og søgte et nyt hjemsted, som godt kunne have været i hele Danmark - dog helst i Østjylland, tæt på Torbens forældre i Gjesing. Stinne Bay boede i Horsens, dengang hvor byen havde et mindre godt ry, tilbage i 80´erne, hvor hun var ansat på Hotel Danica.

Horsens har siden landsstævnet i 1990 og de mange koncerter, opnået et fortræffeligt ry og boligerne i byen og kommunen var til rimelige priser. Det fik Stinne og Torben til at at vælge Horsens og de faldt for et naturskønt og idyllisk landsted i Serridslev, med udsigt til en sø i baghaven.

- Fra første kontakt til byen oplevede vi en enorm hjælpsomhed og god service. Et brev fra kommunen med en invitation til et velkomstarrangement på FÆNGSLET, landede i vores postkasse. Vi glædede os rigtig meget til at møde vores nye ”venner” i byen. En personlig velkomst og et håndtryk af borgmester Peter Sørensen, en velkomstpakke med kreative ting, bl.a. to breve med blomsterfrø med ordene ”Horsens - her kan du slå rod”, gjorde stort indtryk på os. Peter Sørensen fortalte med stolthed om byens og kommunens udvikling og vision. Alle var bare så søde, venlige og gæstfrie. Horsens VIL bare sine borgere. Vi kunne ikke tænke os en bedre velkomst til vores nye by, fortæller Stinne fra Mols Linien.

En god dag
Da Stinne og Torben søgte efter en ny bolig, var de flere gange i kontakt med Horsens Kommune, bl.a. for at få overblik over lokalplanen for området omkring landstedet i Serridslev.

- Vi møder overalt en fantastisk hjælpsomhed og handlekraft, det er fuldstændig genialt som borger i kommunen. Det gælder over hele byen, i butikkerne og hos kommunen. Det imponerede os, at enhver samtale med personalet ved kommunen afsluttes med ordene ”Kan du have en god dag”. Det smitter med god energi og glæde. Vi følte os rigtig godt modtaget, fortæller Stinne begejstret om oplevelserne i Horsens og om dialogen med kommunen.

Kreativitet og alt samlet
Horsens har i mange år været kendt for at afholde mange arrangementer og koncerter, hvilket Stinne og Torben godt var bekendt med og nu mærker på krop og sind.

- Der sker bare noget hele tiden i Horsens. Alle tiltag og arrangementer er let at finde, det er dejligt. Selv under svære COVID-19 betingelser, er der mange webinarer og online aktiviteter i Horsens. Kreativiteten udfolder sig rundt omkring i byen, det virker som om, at byen og borgerne er fyldt med gode idéer. Bare det, at humørcoach og livsdesigner Kamilla Stilling pynter byen og byens grønne parker med optimistiske slogans, er genialt og godt tænkt. Der er en dejlig stemning og i alle butikkerne mødes vi altid med smil og glæde, slutter Stinna Bay, der er ved at afslutte sidste modul i en uddannelse indenfor mental sundhed, et område som Stinne imødeser et stort behov for, som følge af COVID-19. For øvrigt et område, som Stinne efter afsluttet uddannelse, søger arbejde indenfor.

BEST OF Horsens vil gerne takke Stinne Bay for at sætte ord på den store glæde og stolthed over, at være blevet en del af fællesskabet og af Stinnes bud på et nyt slogan: Herlighedernes by.

stinne_2.jpg

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubble