7. januar 2021

Vaccinationscenter i Horsens - kommunens borgere kan nu blive vaccineret

Der kæmpes på alle fronter for at komme Covid-19 til livs, så hverdagen for alle, også i Horsens Kommune, kan komme tilbage til det normale. 

De første borgere i Horsens Kommune er blevet vaccineret på det nye vaccinationscenter, som Region Midtjylland har etableret i Horsens. Bjarne og Lillian var nogle af de første til at indvie vaccinationscentret og få det lille prik. Og de glædede sig begge meget til at få vaccinen og blive beskyttet mod Covid-19.

- Vi blev ringet op og fik at vide, at vi kunne blive vaccineret og så var det bare af sted. Vi har været sammen i 67 år og nu har vi også prøvet dette, sagde en lettet Bjarne, inden parret blev hentet af vaccinationssygeplejersken.

Der er lavet en national taskforce, der prioriterer, hvilke befolkningsgrupper der skal vaccineres først. Næstefter plejehjemsbeboere og udvalgt personale på plejecentre, er det nu personer på 65 år og derover, der både modtager personlig pleje og praktisk hjælp, der får tilbud om vaccine mod Covid-19.

Og vi laver digitale high fives over, at vaccinationscentret på Fuglevangsvej nu er taget i brug trods problemer med det bookingsystem, Statens Serum Institut har udviklet til bestille vaccinetid. Det er vigtigt, at så mange så hurtigt som muligt får vaccinen, og derfor ringede Horsens Kommunes rådgivningsteam i stedet til 50 personer på den liste over personer i målgruppen, der har sagt ja til vaccine. Og heldigvis sprang alle til, så endnu 50 horsensianere nu er blevet vaccineret.

Bookingsystemet skulle være oppe at køre nu, så har du modtaget en invitation til vaccine, er det muligt at bestille tid. Det er kun muligt at bestille tid, hvis du har fået en invitation i e-boks eller som brev.
Hvis du er i målgruppen og har takket ja til vaccine, sørger vi får, at du får ekstra information omkring tidsbestilling og transport ud via din hjemmehjælp.

Hvis du har brug for hjælp til at komme til og fra vaccinationscentret, hjælper vi selvfølgelig med det. Og vi hjælper også meget gerne med at booke en tid. Det skal du nemlig have for at kunne blive vaccineret, ligesom du skal have modtaget en vaccinationsinvitation som brev eller i e-boks.

Hvis du er pårørende og for eksempel har en far eller mor, der skal vaccineres, kan det være en rigtig fin ide at snakke det praktiske omkring vaccinationen igennem. Vi har samlet en masse info om vaccination, tidsbestilling og transport her https://horsens.dk/Sundhed/Corona-virus/Vaccination

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubble