11. januar 2023

Det er ikke uret der går
- det er dig, der går gennem tiden!

Urets viser går altid den rigtige vej. Den går hen mod nye tider, nye tider med særlige oplevelser og nye tider, som du selv kan skrive manuskriptet til. 

Vi går lige nu mod lysere tider. Det startede onsdag den 22. december, hvor fænomenet vintersolhverv opstod på den nordlige halvkugle. Den 28. december blev det lysere om morgenen og det vil nu fortsætte frem mod foråret med mindre regn og flere soltimer. 

Det er dejligt at være på vej mod foråret, ligesom det er dejligt at være på vej mod påsken, pinsen, sommeren, efteråret og vinteren. Alle årstider har sin mystik og udstråling, på hver sin unikke måde. Er vi i tvivl afslører naturens charme og farver det hele. Find hvile og tilvæn dig naturens tempo - den er sjældent stresset. 

Er du omhyggelig?
Det er ikke uret der går - det er dig, der går gennem tiden. Hvert et skridt er et sekund i dit liv, hver en handling er et sekund i livet - det samme er enhver tanke. Hvis du er omhyggelig med uret og tiden, så er hvert sekund i dit liv fuldstændig fantastisk. Du kan tage det, angribe det, kæle for det, lade dig hvile i det og få det bedste ud af hvert et øjeblik. Der gør du bedst ved at vågne hver morgen med dit livsformål og mulige drømme i fremtiden - de vil altid være en tro følgesvend i dit hjerte. 

Alt dette er skrevet velvidende om, at ikke alt er som det skal være, hverken på det personlige plan for os alle, heller ikke i familien eller på arbejdet. Ikke alt - men trods alt er det meste grønt (dejligt), lidt er gult (til at leve med) og noget er rødt, som du gerne vil slippe. Jeg erkender straks, at ikke alt kan slippes, det kan være en sorg eller sygdom, der er forplantet for evigt. 

Til trods for dette, så går uret stadigt og det er dit liv, som viseren repræsenterer. Sagt med andre ord: træn dig til at få det bedste ud af hvert et sekund, hver en time, hver en dag, hver en måned og hvert et år. For din egen skyld.

Somme tider kan man føle, at fortiden og fremtiden stiller så store krav til os, at der ikke er tid og plads til at leve og nyde nutiden. 

Et surt minut er et tabt glad minut. 
Det lyder enkelt og det er enkelt. Til trods for at de udefrakomne trusler, der inviterer dit kærlighedsfyldte hjerte indenfor til en følelse af frygt og angst, så forsøg at fortræng det via positive tanker og postive handlinger for dig selv og for andre. Det vil til enhver tid lindre - og gøre hverdagen lettere.

Glade minutter kommer mangfoldigt tilbage - det samme gør sure minutter. 

Tak fordi du læste med i et filosofisk øjeblik - med lysten til at sætte lidt ord på i en tid, hvor vi alle kan have behov for lindring og hjælp til at presse glæden og optimismen frem - for dig og Jer alle. 

Det filosofiske hjørne er tilbage i februar - nøgleordene er taknemmelighed og at give!

Alt det bedste til dig indtil da. 

Kh. Jørn Simmenæs
Foredragsholder og certificeret livsmentor.

ur-flot.jpg


 

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubble