10. november 2020

FOR MANGE VIL BO I HORSENS...!

Der bygges og skabes plads til de mange nye borgere, der flytter til Horsens i fremtiden. Det som mange kommuner håber at lykkes med, er lykkedes for Horsens. Det betyder, at der bygges mindst 2500 boliger i de kommende 5 år. Sammen med de nye boligmuligheder, dukker der endnu flere indkøbssteder op, som en naturlig følge. Og nye veje...

Som indehaver af BEST OF din by besøger jeg mange byer og kommuner i Danmark og jeg kan med sikkerhed sige, at mange kigger misundeligt efter os og drømmer om at lave en "Horsens". I mange år har vi været "idol" for mange andre byer på grund af vores stærke sport, kultur og koncert identitet, lige nu imponerer de lokale bygherrer med tusindvis af kvadratmeter nye bygninger, ja næsten overalt i byen. Ved Sønderbro Kirke, ved Niels Gyldingsgade, Emilies Plads, på Kvickly grunden, på Godsbanepladsen og ikke mindst på Langelinie parallelt med fjorden. Og masser af nye parcelhus kvarterer dukker stadig op i byerne, der støder op til Horsens, bl.a. Lund, Gedved og Brædstrup. 

Lysten til at skabe 

Det er et faktum. Som min far sagde: Der, hvor du er i dit liv, er et resultat af det, du har udført. Her må vi sige, at vi (Horsens og Horsens Kommune) ihærdigt i mange år har arbejdet på at skabe en dynamisk og attraktiv kommune i vækst. Ja, jeg skrev "vi", for borgerne i kommunen har i den grad været med til at skabe byens image og popularitet. 

Vi skal også huske på, at en kommune kan sammenlignes med en virksomhed. Det handler om at skabe et så godt økonomisk fundament, at borgerne kan serviceres bedst muligt. På alle områder. Det er vi så alle i vores ret til at vurdere og mærke efter, og ytre sig. Det er en del af et sundt demokrati og efter de sociale mediers ankomst, er muligheden for at deltage i debatten større end nogensinde - og det er jo godt! Hvis jeg skal mærke rigtig godt efter, så er jeg en stolt horsensianer, når jeg kører ud og besøger andre byer. 

Campus på vej

Vi har alle kendskab til Campus-rokaden, som vil udfolde sig i de kommende år. Godsbanepladsen omdømmes til et uddannelsesunivers fyldt med unge talentfulde mennesker fra hele verden. Det bliver givende og berigende for midtbyen, specielt detailhandlen. 4000-8000 studerende vil skabe et miljø i bymidten som i en storby. Café- og restaurationslivet vil springe alle sine rammer og butikkerne i centrum vil alle få glæde af de mange nye mennesker i bymidten. Administrationen og hele kommunen vil flytte i VIA´s lokaler på Chr. M. Østergaardsvej og kommunens nuværende bygninger vil dermed kunne få en central rolle i shoppingbyen Horsens og bedre binde bymidten sammen med den sydlige del af Horsens, der hvor Megascope og alle de store kæder er placeret. 

Stadig frit valg

Det må være en balancegang at jonglere mellem beton og natur. Heldigvis handler de mange byggerier i Horsens Kommune om byfortætning, så vores mange skønne grønne områder langs fjorden, i Lunden, Bygholm og Nørrestrand bevares, ligesom den skønne natur ved Gedved og Brædstrup bevares. Så vi har stadig vores egen valgmulighed, hvor vi ønsker at bo og færdes. Ligesom vi frit kan vælge de sociale medier og TV-programmer fra - og mobilen...! Selvom det er svært. 

Hvad er pointen i min blog?

At alt kan ses og vurderes med forskellige briller. Og at det vi ser nede i byen, massevis af bygninger, der dukker op fra jorden, er et resultat af alt det positive, der er sket med Horsens de sidste 25-30 år, vel siden Landsstævnet i 1990, der ændrede manges holdning til vores by - og os der bor og lever i den. 

Jeg ved godt, at mine briller igen er positive. Det skyldtes mange årsager, i høj grad også, at jeg hver dag vågner med et ønske om at skabe vækst og større synlighed for erhvervslivet, detailhandlen, sport- og kulturarrangører, seværdighederne, kommunen og mange flere. Derfor søgeportalen BEST OF Horsens. 

NB! Vi kan i de kommende dage præsentere 10 nye lokale virksomheder, der er blevet en del af BEST OF Horsens. Af hjertet tak. Det glæder os meget. 

På gensyn i næste blog - næste gang, hjertet fyldes...

Jørn Simmenæs
Indehaver BEST OF Horsens / BEST OF Danmark.


VIvideo-1553082654 from Jørn Simmenæs on Vimeo.

 

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubble