6. januar 2021

Det forventes, at der vil blive solgt mere end 100.000 huse igen i 2021

RealMæglerne Horsens ved Henning Reinholdt har haft et forrygende 2020, med et stort salg af boliger. Det er tendensen i hele Danmark, fremgår det af Preben Merrild Angelo, adm. direktør hos RealMæglerne. 2021 vil blive ligeså godt, spår han. 

RealMæglerne er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde. Hening Reinholdt i Horsens driver en af RealMægler butikkerne og kan nikke genkendende til tendenserne på landsplan.

- 2020 var et fantastisk år på boligmarkedet, og 2021 bliver mindst lige så godt. Med fortsat lave renter og uden regeringsindgreb vil boligpriserne samlet have en positiv udvikling for villaer og rækkehuse på 2-3%, fritidshuse 1% og ejerlejligheder 1-2%, fortæller Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne.

Salget løjer ikke af

Som RealMæglernes BoligBarometer for december 2020 dokumenterede, blev der i 2020 solgt over 103.000 boliger i Danmark. Det er det højeste antal solgte boliger i løbet af et år nogensinde i Danmark.

Læs mere her: https://www.realmaeglerne.dk/realmaeglerne/presse/historisk-rekord-boligsalget-2020

– Det kan lyde som en frisk udmelding, men jeg tager alligevel stafetten op. Der er ingen indikationer på, at boligsalget løjer af foreløbigt. Efter en lidt tung begyndelse på 2020 med Corona og nedlukning, kom boligmarkedet stærkt igen, da marts og april var overstået. Hvis man ser særskilt på slutningen af året, holder salget et hidtil uset højt niveau, og det tror jeg vil fortsætte et godt stykke ind i 2021, siger han.

Forventer samme resultat

RealMæglerne har netop opgjort ejendomsmæglernes forventninger til 2021, og her er der stor optimisme at spore:

– Det forventede antal salg ligger faktisk kun 2 procent fra dette år. Og dér tror jeg, at man skal have det bemærkelsesværdigt høje antal solgte boliger i november og december (årstiden i betragtning) med i analysen, siger Preben Merrild Angelo.

Lad mig spise en gammel stråhat

Normalvis er salget af boliger højt i april, maj, juni og juli og løjer af hen over de mørke måneder.

– Jeg ser ingen grund til, at det skulle begynde at falde nu. Tværtimod er der stadig gode lånevilkår, og efterdønningerne fra Covid-19 vil stadig fortsætte ind i 2021. Det vil sige, at mange revurderer deres boligsituation, og mange overvejer også, hvad der skal ske, hvis de ikke skal rejse til sommer. Her kan sommerhusmarkedet få en endnu større opblomstring, hvis man overhovedet kan forestille sig det. Men lad mig spise en gammel stråhat, hvis jeg tager fejl, slutter han.

Besøg RealMæglerne Horsens ved Henning Reinholdt her på BEST OF Horsens, hvor du finder kontaktnumre mm. 

 

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubble