19. marts 2021

Hvad har BEST OF Horsens at gøre med det politiske spil? Rigtig meget...!

En TV-rapporter kom i aftes i nyhederne til at kalde 1-året for COVID-19 for en fejring! Det vil jeg langt fra kalde det...!

Vi venter alle på statsminister Mette Frederiksen. Vi venter på en større genåbning. Vi venter på at få vores liv tilbage. Vi venter på, at vi på BEST OF Horsens uden begrænsninger bare kan give den gas, ja ikke kun i Horsens, men i alle de 25 kommuner i Danmark, hvor vi er. 

Vi troede det ville blive i går. Vi håbede på en større åbning. Ellemann lader sit hård vokse, for at symbolisere, hvor meget vi alle trænger til at komme til frisør. Den dør vi troede blå blok ville presse på for at få åbnet helt, den blev kun åbnet på klem. Hvad skete der lige der?

De små liberale erhverv, som er flot repræsenteret her på BEST OF Horsens, måtte gå skuffede i seng i aftes. Jeg skrev i går til min frisør, at jeg gerne ville være den første i hans stol, han svarede at han næsten havde glemt, han havde et arbejde og at han fornemmede, der ville gå lang tid. Mange taler om bagsiden af nedlukningen, det sociale og mentale tab, som givetvis er til stede. En anden frygt kan være, at rigtig mange mindre erhvervsdrivende er gået fuldstænig i stå og helt tom indeni, når talen falder på deres virksomhed og hvordan de skal komme igennem COVID-19 krisen. 

Hvad skete der?
Jeg må sige, at jeg er overrasket over den meget lille genåbning i går. Jeg havde forventet langt mere, specielt fordi den blå blok igennem en længere tid, har ønsket den store genåbning og benyttet enhver lejlighed til at påtale det. Fik blå blok kolde fødder i sidste øjeblik? 

Min teori er, at havde blå blok fået sin vilje med en større genåbning, og at smittetallet derved ganske givet vil stige, så ville regeringen med statsminister Mette Frederiksen i spidsen altid kunne sige: det var en fejl at blå blok ville åbne så meget. Det vil stretegisk og politisk være en guldklump i hånden på vores statsminister og den siddende regering og en rigtig skidt sag for den blå blok og hele oppositionen. Så måske ikke den store overraskelse, ved at grave et lag dybere i de vanskelige overvejelser. Læg dertil, at landende omkring os lukker mere og mere ned, de er blevet ramt af tredje bølge og det samme ville ske for os med en større genåbning. Det virker som om hele Danmarks befolkning gerne vil træffe beslutningerne, fra min sige vil jeg sige, godt det ikke er mig! 

Mette Frederiksen holdt igår og igen stædigt og ansvarsfuldt fast, selvom hun politisk ville kunne have vundet en kæmpe sejr ved at lade blå blog åbne op, og dernæst være vidne til den ene nedlukning efter den anden. 

Papegøje dialogen!
Den ene papagøje siger, luk mere op og lad os komme videre. Den anden papegøje siger, nok bedst med den forsigtige genåbning. Danmark er pt. delt i to lejre og sådan vil det fortsætte med at være. Ordlyden af "vi har gjort det godt i Danmark" er jo sand nok, men efterlader bare en følelse af, at vi alle sammen er ved at få nok af COVID-19 og stadig er fyldt med bekymringer om vores mentale tilstand og om butikkernes og virksomhederens eksistens. 

Hjælp til hjælpepakker
Tak til den danske økonomi, at hjælpepakker til erhvervslivet er muligt. Det er godt at trykkeriet af pengesedler (lånte penge) er villig til at trykke i døgndrift, skal da lige love for, at Danmarks økonomi sættes på en prøve.

Hjælpepakkerne har ganske givet hjulpet rigtig mange virksomheder, men samtidig også skabt frustration hos mange. Jeg har hørt om mange tilfælde, hvor en virksomhed ikke lige når indenfor grænsen, der udløser hjælp. 

Jeg har f.eks. ikke solgt en fodboldrejse siden marts 2020, dermed en omsætning på 0 kr. og minus 100%. Men da fodboldrejserne ikke udgør over 30% af min omsætning, så er der ingen hjælp at hente. Ganske få procenter i forskel på at få over 100.000 kr. i hjælp - og ikke få! Virkelig en mavepuster, at se det med rødt på Virk.dk, i en tid hvor al hjælp er kærkommen. Jeg erkender der skal sættes grænser, vil blot dele det med dig/Jer, for at give et indblik i, hvor skrøbeligt det kan være, at være en mindre virksomhed under COVID-19. 

Hvad har det hele med BEST OF Horsens at gøre?
Søgeportalen BEST OF Horsens drives af butikkernes og erhvervslivets investering i profilering og udsendelse af nyheder. Efter 12 svære måneder, hvor vi har kæmpet ekstra hårdt for vores kunder, så har vi siden genåbningen af de fleste butikker mærket en vidunderlig optimisme, som virkelig føles dejligt og befriende. Nu skal vi bare i mål med den sidste etape af COVID-19 løbet, så vi alle kan ånde lettet op og leve vores liv helt normalt igen. 

Det tyder på, at vi skal kæmpe lidt tid endnu, uanset om du er på det røde eller blå cykelhold. Vi skal sammen over målstregen og sammen videre på den bedste måde. Jeg tror på det og det kommer til at ske! 

Min far sagde altid, når en konflikt nærmede sig: det er livets små bump på vejen. Tak far, vi skal nok komme over vel det største bump i nyere tid. Hvor der er vilje, er der en vej. 

Dejlig fredag og weekend til Jer alle.

Jørn Simmenæs
BEST OF Horsens

 

 

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubble