Den Genfundre Bro fra 1899 er en unik naturoplevelse i Brædstrup

Et besøg på Vestbirkvej i Brædstrup er en stor historisk og smuk naturoplevelse for hele familien. Du kan bl.a. opleve den smukkeste natur og smuk ingeniørkunst fra 1899 ved Den Genfundne Bro.

Horsens Kommune kan byde på en helt unik turistattraktion for hele familien. Det handler om den Den Genfundne Bro, der har været gemt inde i en dæmning i 85 år. Vi skulle helt hen til 2014, inden broen blev gravet fri og restaureret til fordums storhed. I dag fremstår broen helt majestætisk og er virkeligt et storslået syn og en endnu stærkere oplevelse at passere eller iagttage fra den skønne natur. 

Parkeringsmulighederne ved Den Genopfundne Bro er tæt på broen, der går hen over den brusende Gudenå. Den Genfundne Bro er en oplagt destination med en picnickurv og et tæppe. Der er borde og bænke, hvor den medbragte picnickurv kan nydes.

Broen fremstår i dag som et symbol på smuk, industriel ingeniørkunst, efter den blev restaureret efter alle kunstens regler i 2014. Den røde stålgitterbro var Nordens højeste af sin slags, da den blev bygget, og i dag har den fået rækværk og planker at gå på, så besøgende kan nyde udsigten over Gudenåen.

Korte fakta om Den Genfundne Bro

– 13,4 meter høj
– 50 meter lang
– Bygget i 1899
– Tildækket i 1929
– Genfundet i 2014

Besøg Den Genfundne Bro her på Visithorsens.dk 

Se video af Brian Nonbo - tak.

bubble