AAB Horsens - et godt sted at bo

Arbejdernes Andelsboligforening af 1938 i Horsens er historien om et boligselskab, stiftet i 1938, med ønsket om at ændre på de ringe og umoderne boligforhold, der herskede side om side med arbejdsløsheden. AAB af 1938 er stiftet, med ønsket om at gøre Horsens til et bedre sted at bo, hvilket fortsat er vores mål i boligselskabet.

AAB af 1938 havde som mål, under stiftelsen, at opføre moderne boliger til arbejderne og de mindre bemidlede i Horsens og omegn. Samtidig ønskede de, at øge beskæftigelsen i Horsens. Det var den grundtanke Arbejdernes Andelsboligforening af 1938 blev stiftet under.

AAB af 1938 er i dag en almennyttig boligforening, som bygger på de samme værdier som for 60 år siden. Vi ønsker ikke at tjene på lejlighederne vi udlejer. Derfor har vi sat huslejen efter omkostningerne, så de alene kan dække de omkostninger, der er ved driften af ejendommen lejligheden udlejes i. Samtidig har alle beboere i afdelingen man bor i en medbestemmelse i, hvordan ejendommen skal se ud – det er ikke private eller økonomiske interessenter, der bestemmer det.

Arbejdernes Andelsboligforening af 1938 i Horsens råder over 21 forskellige afdelinger og forskellige boligtyper. Vi udlejer lejligheder i etageejendomme, rækkehuse og parcelhuse. Vi har til formål at udleje, administrere og vedligeholde støttet boligbyggeri, og så lægger vi meget arbejde i at sørge for, at det sociale liv i bebyggelserne fungerer optimalt.

Der er i alle afdelinger er der indført beboerdemokrati. Det betyder, at beboerne får medindflydelse i afdelingen de bor i, når der skal tages stilling til fx renoveringer, husordensregler og huslejeniveau. En gang årligt bliver der afholdt budgetmøde i afdelingerne, hvor lejerne er medbestemmende omkring fastsættelsen af huslejeniveauet i afdelingerne. På det årlige afdelingsmøde er der samtidig valg af medlemmer til afdelingsbestyrelsen.

Kig forbi vores hjemmeside, hvor vi løbende opdaterer siden med ledige lejligheder. Vi udlejer boliger i Horsens by, og derudover administrerer vi boligforeningen Torsted Vest, som består af 52 beboelseslejemål.
Torsted Vest er beliggende i Horsens sydlige bydel. Torsted Vest har egen hjemmeside på adressen: www.slarisdal.dk

Find din nye bolig på www.aab-horsens.dk

bubble