9. oktober 2020

BEST OF BLOG #16 - FESTEN KOMMER!

DET HELE BLIVER GODT...!

Forventningens glæde er den største vi har. Altid godt at glæde sig til noget. Tålmodighed er også en dyd, der kan være svær at håndtere. Godt bliver det!  

COVID-19 har desværre nogle gange udsat vores længe ventede The Grand Opening af vores nye bymidte. Fordi det ikke vil være ansvarligt at have 50.000 shopping gæster i bymidten på én gang!

Det er en ærgerlig, men ansvarlig og rigtig beslutning. Håber den kan gennemføres i foråret 2021. Det fortjener byens butikker, caféer og restauranter - og kommunens borgere, der alle har bidraget til moderniseringen af bymidten. 

Status og sammen!
Det er godt, at CityHorsens løbende arrangerer events og aktiviteter, som bringer shopping gæster i et mindre antal til bymidten. Og dejligt at mærke glæden i bymidten blandt gæsterne, der alle syntes, at det hele er blevet så flot.
 
I Horsens har vi siden Landsstævnet i 1990 været kendt for at løfte i flok, at gøre det sammen. Vi har virkelig præsteret sammen. Fra Den Grimme Ælling til Den Smukke Svane. Udviklingen i byen og kommunen har været enorm og mere er på vej.
 
Posthuset Horsens streetfood åbner i dag og flere caféer og restauranter åbner lige om lidt. Kun ganske få butikker står, i lighed med andre byer, tomme i bymidten. bytorvHORSENS fremstår lige om lidt som et helt nyt center, fyldt med butikker der udvider og nye der kommer til. Og Jørgensens Hotel stråler om kap med solen, så flot i byens hjerte.
 
Gennembrud og potentiale
Det hele er utrolig positivt. Vi står foran et kæmpe gennembrud som handelsby. Potentialet er stort. Vi har så meget nyt at vise frem til gæster og kunder fra hele Øst- og Midtjylland, så det er svært at vente på grund af COVID-19. Ja, til hele Danmark og Europa! 
 
Søndergade og de tilstødende gader er alle smukke at besøge, den nye belægning, kombinationen af købstadens brosten og nutidens moderne sten, er godt tænkt. Alle de flotte træer og den nye belysning, samt alle bænke og væresteder, både for børn og voksne, er genialt. 

Tiden nærmer sig, hvor uddannelserne på Campus Horsens ved Horsens Banegård vil bringe tusindvis af unge studerende ind i bymidten, til glæde for butikkerne, caféerne og restauranterne. Nationaliteter fra hele verden vil løfte vores by fra en provensiel status til en international storbys atmosfære, som jeg personligt glæder mig rigtig meget til. 

Opfordring: drop...!
Det er klart, at hele detailhandlen og restaurationsbranchen er mærket af COVID-19 og har været det siden marts 2020. Og fortsat vil være det et stykke tid. 

Min opfordring til jer alle - og vi er 92.000 borgere i kommunen, som via sit indkøbsadfærd kan gøre en kæmpe forskel for byens og kommunens butikker, cafeér og restauranten, også i Brædstrup bymidte, hvor der findes mange skønne butikker.

Drop for en stund at shoppe på nettet hos butikker og virksomheder, der ikke har adresse i Horsens Kommune. Lad os samle alle indkøb i de fysiske butikker eller i de lokale butikkers webshop. Det vil betyde rigtig meget for den enkelte butiksejer og for fremtidens Horsens som shoppingby. 

Vi på BEST OF Horsens støtter og kæmper hver dag, for at skabe synlighed og PR for det at besøge Horsens og at handle i butikkerne, samt at besøge caféerne og restauranterne. Fordi vores hjertet er fyldt med troen på, at vi kan gøre en forskel. 

Med disse ord vil jeg ønske Jer alle en dejlig solskinsfredag, gerne med et besøg i byens og kommunens mange skønne butikker, caféer og restauranter.

Jørn Simmenæs
BEST OF Horsens

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubble