6. juli 2019

BEST OF BLOG OM MIDTBY DEBATTEN

Interesser og øjnene, som ser det!

BEST OF Horsens er meget optaget af at styrke detailhandlen i Horsens og vi følger tæt renoveringen af Søndergade og af midtbyen.

Jeg syntes, der hver dag tegner sig et mere tydeligt billede af, hvad vi som borgere og shoppere, samt gæster fra Danmark og udlandet, kan se frem til.

Jeg er hverken chef for Affald og Trafik hos Horsens Kommune, faglig sekretær ved 3F i Horsens eller formand for udvalget af struktører og brolæggere på uddannelse hos Learnmark - eller projektleder for anlægsgartner firmaet Buus A/S, der udfører renoveringen af Søndergade. Jeg er blot en neutral iagttager, der håber det bedste og glæder sig helt vildt meget til at tage det færdige resultat i brug.

Der har i den forgangne uge været en debat om anlægsgartner firmaer udfører brolægning, om det er fagudlærte der udfører arbejdet, om der anvendes lærlinge og om arbejdet er udført tilfredsstillende. Og om prisen på det udførte arbejde, hvor det menes, at Buus var 10. mio. kr. billigere end næstbilligste tilbud, ville danne grundlag for tvivl om arbejdets kvalitet.

Jeg er født positiv. Det præger også her min holdning, begejstring og glæde over udviklingen af midtbyen.

Jeg ved også, at der med mere end 90.000 borgere i Horsens Kommune, altid vil være meninger og kritiske røster, uanset hvad emnet er. Det er borgmesterens og beslutningstagernes lod, i forsøget på at trimme byen til den store vækst af tilflyttere, der hver år vælger Horsens som sit foretrukne sted at bosætte sig. Det er de lokale politikere, som du og jeg har valgt til at varetage vores og byens interesser bedst muligt, der må træffe beslutningerne.

Tilbage til meninger og holdninger, og personlige interesser, som ofte en svær cocktail at navigere i.

Lad os prøve forsigtigt at vende den rundt:

“Kommunen bruger 10 mio. mere end nødvendigt. Valgte ikke Buus, som var 10 mio. billigere og som i Silkeborg har vist, hvor dygtige de er”.

“Faglærte brolæggere har udført et uprofessionelt arbejde på Søndergade”.

“For mange fejl i brolægningen skyldtes for mange elever i arbejdet”.

Osv. osv. - sådan kunne overskrifterne på mange måder lyde. Min pointe er, at uanset hvad og hvordan, så vil der med sikkerhed kunne stilles spørgsmål ved renoveringen af midtbyen.

Det hele kan dog syntes en smule grotesk. Vi har en brolæggeruddannelse i Horsens, faget antyder det er svært at rekruttere brolæggere og derfor må faget anvende udenlandsk arbejdskraft.

Jeg forstår dem alle, fordi det er interesser og følelser indblandet. Faglig sekretær for 3F i Horsens / formand i udvalget af struktører og brolæggere på Learnmark, chefen for Affald og Trafik ved Horsens Kommune og anlægsgartner firmaet Buus, der efter bedste evner forsøger at placere hver enkelt natursten bedst muligt.

Valget på natursten og den kunstneriske måde at lægge dem på, gør det selvfølgelig mere besværligt og langsommeligt at lægge, men som nærmest fremstår kunstagtigt, set fra oven. Et puslespil og et stykke solidt håndværk, der bringer tankerne tilbage i historien fra tiden som købstad med brostensbelagte gader i Horsens midtby, som vel også har været hensigten i beslutningsfasen.

Nu mangler vi bare, at hestevogne kan bringe folk rundt i midtbyen, som jeg lige har oplevet det i Palma. Det giver en fantastisk stemning og oplevelse for børnefamilier.

Lad os kæmpe videre med arbejdet i midtbyen som et hold og lad os få markedsført brolæggeruddannelse meget mere, så lokale og danske anlægsgartnere og brolæggere i fremtiden ikke kommer til at mangle arbejdskraft.

Og lad os fortsætte med at følge arbejdet med interesse og ejerfornemmelse! Husk vi forvandlede engang sammen Horsens ved at tale byen OP, det er vigtigt vi nu gør det samme med midtbyen, for vores egen skyld som borger og ikke mindst for detailhandlens skyld. Det er hammer vigtigt, at vi bevarer og styrker midtbyen.

Hørt af kunde i en butik:

“Hold da op sikke noget rod her i midtbyen”.

Svaret:

“Ja, hvor er det dejligt, vi glæder os helt vildt, det bliver så godt”.

Kan du fornemme, hvad jeg mener?

Med disse ord, tak fordi du endnu engang læste min blog. Fortsat god sommer til jer alle!

BEST OF Horsens

Jørn Simmenæs

66388103_425891317998549_4103106605761953792_n.jpg

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubblemedia