16. juni 2019

Horsens Fjord er en naturperle

Da Horsens Kommune for rigtig mange år siden bad et kommunikationsbureau om at give sit bud på udviklingen af Horsens og kommunen, handlede det mest om at vi skulle være bedre til at tale godt og pænt om vores by. 

Det kunne vi bare ikke! Vi havde ikke så meget at være stolte over. Det blev lettere efter DGI´s landsstævne i 1990 og efter Bob Dylan i 2000 gik på scenen på Horsens Ny Teater. Alle de store navne har været her og alle kender historien - det vil jeg ikke trætte dig med! 

Noget andet, jeg gerne vil trætte - eller glæde dig med er Horsens Fjord, som jeg mener er en naturperle, som vi ikke får det bedste ud af - endnu. Fjorden har sidenhen været bragt på bordet i rigtig mange tænketanke, som jeg selv har deltaget i med stor engagement og med lyst til at bidrage til udviklingen i Horsens og i kommunen. Fjorden har sågar været med i et idékatalog med specielt 3 indsatsområder i markedsføringen af Horsens som en dynamisk og atttraktiv by. Horsens Fjord var en af de vigtigste. 

Status på fjorden?
Hvad er status på fjorden egentlig? Fra inderhavnen til det yderst af fjorden. Der bygges på livet løs langs Strandpromenaden og i inderhavnen har CASA bygget sit firmadomicil, ombygget den gamle træpavillion og opført Geiserne. Torntoft & Mortensen opfører en masse nye boliger og MENU supermarked åbner på Strandpromenaden. 
Der tales om 2500 nye boliger i Horsens indenfor de næste 5 år, sikken udvikling i vores kommune.

Der er lagt planer for en ø ved lystbådehavnen og et nyt sejlsportscenter. Vi har et stort grønt areal til rådighed ved Langelinie med opsatte fyrtårne, liggestole, palmer, hængekøjer, træskibe, volleybane og meget mere. Der er sågar strøet så meget sand ud, at det til forveksling kan ligne Miami Beach, sagt og skrevet med et glimt i øjet. Fint ser det ud og den lange badebro frister utrolig mange til at tage en dukkert i det friske fjordvand. 

Længere ude, efter en række attraktive boliger på Strandpromenaden, Næsset og Stensballe Strandvej ligger Husodde Camping og strand. I de senere år er besøgstallet vokset enormt på og ved stranden. Her bliver der også hvert år strøet massevis af strandsand ud over området, hvilket løfter helhedsoplevelsen, til trods for at det jo er fjordbund, som ikke virker så lækkert som strandbund som ved Saxild, Rude og Juelsminde Strand.

Så er der Sondrup Strand og Alrø på den nordlige side, Snaptun og Borre Knob på den sydlige. Alle smukke og skønne steder, som på hver sin måde kan nydes og opleves. 

Kan vi gøre fjorden til et fyrtårn?
Hvordan kan vi udnytte fjorden bedre til oplevelser - og nydelser. Det vil jeg lade være op til dig, at komme med input og inspiration til. Der er helt klart et uforløst potentiale, som kan dyrkes på den naturlige måde, med et øje på naturens nøgne skønhed og på miljøet. 

Tak fordi du læste med. God vind på fjorden...! 


Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubblemedia